Saddles

ABC-Hippique.nl

consulting, saddle&bit-fitting, trainer/coach

WELCOME

WHY CHOOSE SCHUTTE ZADELS?


Schutte zadels staan bekend om een fijne pasvorm, comfortabel zitten en vele mogelijkheden op vele type paarden. De rondgeribte paarden met een korte rug kunnen hier ook altijd een passend zadel vinden. Voor de paarden met een hoge schoft hebben we de Upriser. De Legend en de Sentrix zijn de meest gangbare dressuurzadels, maar ook de andere modellen worden met regelmaat verkocht. Springen, dressuur en veelzijdigheid. kijk op www.schuttezadels.nl  voor al de informatie over deze zadels.


Schutte saddles are known for a fine fit, comfortable sitting and many possibilities on many types of horses. The round ribbed horses with a short back can also always find a suitable saddle. For the horses with a high withers we have the Upriser. The Legend and the Sentrix are the most common dressage saddles, but also the other models are sold regularly. Aswel as jumping as dressage. Check out www.schuttezadels.nl for all the information about these saddles.

DRESSUURZADELS


Kunnen geleverd met een Frans-, Keil- en Balanskussen

VEELZIJDIGHEIDSZADELS


Deze worden geleverd met een keilkussen.

SPRINGZADELS


Ook de springzadels worden geleverd met een keilkussen.

Werkwijze

Consult van een zadels:

Wanneer ik gevraagd word langs te komen, kun je het opsplitsen in de volgende handelingen:

Consult: De zadels worden gecheckt op gelijkheid in kussens, of de boom nog in orde is,  de boommaat de juiste, en de ligging. Vaak genoeg blijkt een zadel niet te passen. Ik verander nog niets aan dat zadel maar van daaruit geef ik advies.

Vullen/fitten: Het kan zo zijn dat het zadel ter plekke gevuld kan worden en het zadel weer in orde is. Het kan ook zijn dat het zadel helemaal niet aan te passen is (verkeerde boom, te oud, te scheef, onmogelijke/te slechte vulling, onmogelijk goed te vullen door moeilijke gaten of lastige vorm v/d kussens.)

(Nieuw)zadel aanmeten: In dat geval moet je beslissen wat je wilt. Wil je een nieuw zadel dan kan dat worden aangemeten. Misschien wil je een tweedehands zadel, misschien heb ik er één die past. Wil je nieuw kopen, dan kun je waarschijnlijk je oude zadel wel inruilen, mits het voor mij verkoopbaar is.

Me & Saddlery

Altijd al was ik wel bezig met de materie van zadels en de ligging, invloed op het paard en natuurlijk op de ruiter. Een ruiter achterover heeft weinig druk op de beugel en daarmee moeite met een stille beenligging. Een ruiter voorover is constant bezig zich terug te zetten in het zadel. Voor de ruiters erg vervelend, maar voor het paard nog meer!

Zo was ik ook altijd ruiters aan het helpen met een handdoekje vóór onder het zadel, of een handdoekje achter onder het zadel. De invloed van een halve cm. is dan al enorm en leert mij weer het belang van een goed passend zadel.

In 2008 kwam ik in contact met Ninon Schutte. Haar zadels vielen mij op omdat ze kort waren en ongedwongen, met toch een diep zitje. Mijn paard destijds was een PRE, dus dat type zadel paste mij. We  kwamen aan de praat en ik ben toen de zades gaan rijden. Dat beviel goed en zo ontstond de samenwerking die wederzijds heel goed bevallen is. Daarnaast paste de zadels overal op, ook op niet rondgeribte paarden met een korte rug, en ik functioneerde zelf ook super in die zadels.

Toen ik mijn bedrijf beëindigde, ben ik verhuisd uit Friesland en heb ik een baan gehad bij Devoucoux Sellerie, en verloren we elkaar een klein beetje uit het oog. Na een jaartje vonden we elkaar weer op een beurs en de baan bij Devoucoux was niet helemaal wat ik wilde, ondanks dat het een prachtig product is en zeer leuk werk! Maar zelfstandig zijn is wat ik weer wilde. Ninon vroeg of ik niet haar zadels wilde gaan verkopen als een reseller, en toen mijn baan bij Devoucoux gedaan was ben ik bij haar in opleiding gegaan voor het vullen en aanmeten vn de zadels. En vanaf toen ben ik weer zelfstandig de weg op gedaan met een prachtig product waar ik ook vierkant achter kan staan! www.schuttezadels.nl

HISTORY SCHUTTE SADDLERY


Ninon Schutte: "Mijn bedrijf Zadelatelier Schutte is ontstaan uit het idee dat ik niet alleen zadels maak en repareer, maar ook bijzondere producten en diensten lever die bij de term ‘atelier’ passen.Ik kan zelf intens genieten als ik met mijn paard aan het werk ben en kan me dan ook goed verplaatsen in een andere ruiter met paard en met het idee dat zij datzelfde gevoel nastreven. Paardrijden is een complex geheel van techniek en gevoel. Een zadel is een onderdeel dat daar een stimulerende maar ook een storende factor in kan zijn. De eer van mijn werk is dat ik ruiter en paard kan helpen dit onderdeel te optimaliseren.

Hoe meer ik weet van zadels, paardenruggen en rijstijlen, hoe complexer het geheel kan worden. Ik probeer dan ook altijd weer terug naar de basis te gaan.

De techniek die bij het maken en aanpassen van een zadel komt kijken moet worden omgebogen naar een gevoel die het paard en ruiter tijdens het werk laten zien. En dat is ontspanning, balans en plezier".


Ninon Schutte www.schuttezadels.nl

Consult of a saddle:
When I will visit you, the visit can be split into three aspects:
Consult: I will check the saddle on the panels, the tree, tree size, and positioning. It’s quite often that a saddle doesn’t fit well. At first I will not change anything at the saddle but I will advice you from there.
The filling/fitting: I may be fitting and flocking the saddle on your stable right away and make it fit again. But sometimes saddles are not to fit and flock to the horse anymore. (Because the tree isn’t the right fit at all, the panels are crooked, the saddle is to old, the stuffing is bad and lumpy, impossible to enter the panels properly with the stick , etc.)
(New) saddle measurement: In that case you have to decide what you want to do. Do you want a new saddle, than I can fit it right away, make the measurements etc. Maybe you want to have a secondhand saddle, and maybe there is one in my stock which fits. If you decide to buy new, than your old saddle probably can be trade-inn but it have to be a saddle not to bad an re-saleable for me.

Tarieven zadelservices

Tariffs saddleservices

Andele Brenninkmeijer

Consulting, saddle&bit-fitting

Trainer/Coach level IV

KNHS-opleider, jurylid ZZL

adres:

Haarbrinksweg 51

7678RS Geesteren (ov)

tel: +31-6-36141357


Kvk:72470437   

Bank:NL31KNAB 02.577.193.26

www.abc-hippique.nl

info@abc-hippique.nl


Bank

Copyright @ All Rights Reserved